Firma
Polwita Sp. z o.o. zajmuje się
organizacją specjalistycznych szkoleń dla pracowników branży mięsnej, paszowej oraz dla ekspedientek i kierowników stoisk mięsno-wędliniarskich.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom przedsiębiorców z branży spożywczej tworzymy ofertę tematyczną, pozwalającą rozwijać wiedzę i podnosić umiejętności pracowników podczas kursów praktycznych. Opieramy się na
trenerach - fachowcach znających branżę i rozumiejących jej problemy.
Od początku działalności firmy tzn. od 2008 roku szkolenia przez nas organizowane skierowane były do pracowników związanych z pozyskiwaniem, przetwórstwem, sprzedażą produktów mięsnych. Szkoliliśmy kierowników, technologów oraz pracowników produkcji. W naszych szkoleniach łączyliśmy wymagania prawne i zagadnienia technologiczne z praktycznym ich zastosowaniem w zakładzie przetwórstwa mięsa.
W 2013 roku rozwinęliśmy wachlarz naszych zainteresowań. Przygotowaliśmy ofertę szkoleń adresowanych do pracowników
branży paszowej (w tym zakładów produkujących karmę dla zwierząt). Na pierwszy rzut oka, poszliśmy w nowym kierunku tematycznym / szkoleniowym. Jednak po analizie można zauważyć, że prawidłowo prowadzone procesy opracowywania, produkowania oraz obrót paszami mają znaczący wpływ na jakość otrzymywanego surowca mięsnego.
Pozostajemy, więc w tym samym łańcuchu produkcji żywności, dostarczając wiedzę i technologie oraz przekazując najlepsze doświadczenia z rynku, aby produkowane mięso i jego przetwory były
zdrowe, bezpieczne i zadowalały najbardziej wyrafinowana gusta konsumentów.
Realizujemy:
- szkolenia otwarte i zamknięte,
- pozyskujemy środki finansowe i
- prowadzimy projekty dofinansowane z Europejskiego Funduszu Szkoleniowego oraz Krajowego Funduszu Szkoleniowego.
- prowadzimy kursy jedno i wielodniowe oraz cykle szkoleń dla sieci sklepów.
- W ofercie mamy też krótkie - półdniowe szkolenia przypominające oraz warsztaty coachingowe realizowane po analizach wyników otrzymanych z kontroli Tajemniczego Klienta
Współpracujemy ze związkami branżowymi, prasą fachową oraz organizujemy konferencje.
WARTO UCZESTNICZYĆ W SZKOLENIACH PONIEWAŻ:
- dostarczają konkretnych informacji związanych z przetwórstwem mięsa lub produkcją i znakowaniem pasz
- są wzbogacone przykładami praktycznymi
- dostarczają odpowiedzi na indywidualne pytania uczestników szkoleń i podpowiadają możliwe rozwiązania
- ułatwiają nawiązywanie nowych znajomości w branży oraz umożliwiają wymianę doświadczeń,
- mają atrakcyjną cenę,
- tylko my oferujemy szkolenia praktyczne realizowane w minimasarni, gdzie uczestnicy sami prowadzą procesy masarskie zgodne z najlepszymi praktykami
JAKIE METODY STOSUJEMY:
- Każde szkolenie opiera się na przekazaniu konkretnych informacji, ćwiczeniach oraz realizacji warsztatów, podczas których zdobyte informacje są wykorzystywane w praktyce.
- Dobierane do szkolenia ćwiczenia wykorzystują zagadnienia oraz terminologię związaną z produkcją i sprzedażą mięsa oraz wędlin lub pozyskiwaniem i produkcją pasz.
- Realizowane podczas szkolenia ćwiczenia są zbliżone do sytuacji, z którymi pracownicy codziennie spotykają się w zakładzie lub w sklepach.
- Wszystkie omawiane zagadnienia uzupełniane są o aktualne wymagania prawne związane z obrotem produktami spożywczymi.